Početna Novosti 36 pregleda

Nastavak suradnje s Mercedesom i novi modeli trkaćih guma

GUME ZA TRKAĆE AUTOMOBILE
Vidi galeriju 1/2
Nastavak suradnje s Mercedesom i novi modeli trkaćih guma Nastavak suradnje s Mercedesom i novi modeli trkaćih guma

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 opremljen Dunlopovim Sport Maxx gumama i četiri nova modela za BTCC prvenstvo novosti iz Dunlopa u Ženevi

Dunlop je predstavio dvije uspješne suradnje – u suradnji s partnerom AMG Customer Sports predstavlja Mercedes-Benz SLS AMG GT3 opremljen trkaćim gumama Dunlop Sport Maxx te seriju guma namijenjenih britanskom prvenstvu turing automobila MSA (BTCC). Dunlop je sudjelovao u razvoju novoga Mercedes-Benz SLS AMG GT3 i bio je prvi proizvođač guma koji je postao tehnički partner AMG-ovog odjela Customer sport. Prvu pobjedu izdržljivosti Mercedes-Benz ostvario je upravo 2013. godine s Dunlopovim Sport Maxx gumama na jednoj od najvećih i najtežih utrka na svijetu – Nürburgring 24 sata. Dunlopove trkaće gume Sport Maxx prilagođene su svim značajkama koje vozilo udružuje: paket pionirske tehnologije, aluminijska šasija, 6,3 litarski V8 AMG motor, trkaći sekvencijalni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

GUME ZA TRKAĆE AUTOMOBILE | Author: Dunlop foto: Dunlop

Dunlop predstavlja i seriju modela guma namijenjenih prvenstvu MSA touring automobila (British Touring Car Championship, BTCC), jednom od vodećih svjetskih prvenstava za trkaće automobile napravljene na osnovi automobila serijske proizvodnje. Izbor guma za BTCC uključuje tri gume za suho vrijeme: Dunlop Sport Maxx Soft (meka), Dunlop Sport Maxx Medium (srednje tvrda) i Dunlop Sport Maxx Hard (tvrda); potonja je posebno namijenjena za izuzetno velike brzine na trkaćoj stazi Thruxton. Izbor guma uključuje trkaću gumu Dunlop Sport BluResponse za mokru površinu, koja je namijenjena za kišnu situaciju na stazi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.