Početna Novosti 15 pregleda

Nekome sve, ostalima mrvice, ako i to

CARLOS GROSN TRAŽI 7,22 MILIJUNA EURA
Vidi galeriju 1/2
Nekome sve, ostalima mrvice, ako i to Nekome sve, ostalima mrvice, ako i to

Carlos Ghosn, prvi čovjek Renault-Nissan alijanse koji jaše na valu restrukturiranja i rezanja troškova, istu filozofiju nije se sjetio primijeniti na sebe

Sindikat Renaulta oštro je kritizirao prijedlog uprave da se prvom čovjeku alijanse Renault-Nissan, Carlosu Ghosnu dvostruko poveća naknada za rad u prošloj godini. Radi se o ukupnom iznosu od 7,22 milijuna eura. Sindikatu smeta što se to događa u trenutku kad se gasi 7500 radnih mjesta u Renaultu u Francuskoj do 2016. kojim će se uštedjeti 396 milijuna eura i što se to kosi s dogovorom o zamrzavanju plača iz 2013.

CARLOS GROSN TRAŽI 7,22 MILIJUNA EURA | Author: Željko Hitrec foto: Željko Hitrec

Redovna Ghosnova godišnja primanja u Renaultu su 1,23 milijuna eura, 1,36 milijuna eura u dionicama, 453.536 eura u bonusima i 100.000 dionica od kojih svaka vrijedi 41 euro. Osim toga, Ghosn je dobio i dodatnu plaču i od Nissana za 2014. u visini od 7,4 milijuna eura. Protiv povećanja plače Ghosnu glasalo je i pet od 19 članova upravnog odbora od kojih je jedan izaslanik francuske vlade koja posjeduje 15% udjela u Renaultu.

Novo glasovanje održat će se na godišnjem sastanku dioničara krajem travnja. Druga strana priče je činjenica da je Ghosn u 2014. utrostručio dobit alijanse za 1,89 milijardi eura.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.