Početna Novosti 63 pregleda

Ništa više neće biti isto

LAND ROVER DEFENDER
Vidi galeriju 1/6
Ništa više neće biti isto Ništa više neće biti isto Ništa više neće biti isto Ništa više neće biti isto Ništa više neće biti isto Ništa više neće biti isto

Nakon 67 godina Defender je došao pred kraj proizvodnog vijeka, pa se ponovno aktualizirao konceptni DC100 koji bi ga trebao zamijeniti u 2017

Početkom iduće godine u britanskom Solihullu zaustavit će se proizvodnja legendarnog Defendera terenca koji je tijekom 67 godina na tržištu i kroz tri generacije stekao kultni status. Vozili su ga i jednako voljeli svi, od radnika do aristokrata. Povodom prestanka proizvodnje kultnog i neponovljivog modela, Land Rover je izbacio poseban edicijski primjerak nazvan "Defender 2.000.000".

LAND ROVER DEFENDER | Author: JLR foto: JLR

Brojka je to koja označava ukupan broj proizvedenih primjeraka tijekom proizvodnje. Model je jedinstvenog dizajna, a u prosincu biti će ponuđen u prodaju putem aukcijske kuće Bonhams. Sav prihod od prodaje, Land Rover će donirati međunarodnoj organizaciji Crvenog križa. Nasljednik za sada nije potvrđen, no ponovno je aktualiziran koncept DC100 koji najavljuje smjer u kojem će ići razvoj novog Defendera.

LAND ROVER DEFENDER | Author: JLR foto: JLR

Osim dizajna, recikliranih materijala i sofisticirane tehnike poput sonara koji mjeri dubinu vode kroz koju prolazi, u Land Roveru su najavili pogonske motore potpomognute hibridnom tehnikom. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.