Početna Novosti 44 pregleda

Njemačka daje 4000 eura potpore kupcima vozila na alternativni pogon

hibridi potpore
Vidi galeriju 1/3
Njemačka daje 4000 eura potpore kupcima vozila na alternativni pogon Njemačka daje 4000 eura potpore kupcima vozila na alternativni pogon Njemačka daje 4000 eura potpore kupcima vozila na alternativni pogon

Njemačka Vlada odlučila je izdvojiti čak 1,4 milijardi eura za one koji se odluče kupiti električno ili hibridno plug-in vozilo

Parlament još nije odobrio Vladin prijedlog, no to je čisto stvar formalnosti. Od sljedećeg mjeseca potpore bi trebale zaživjeti, a također 340 milijuna eura odvojeno je za izgradnju 15 tisuća novih električnih punionica.

hibridi potpore | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Trenutno se na njemačkim cestama nalazi oko 30 tisuća vozila na alternativni pogon, a to je daleko manje nego je planirano. Naime, njemačka kancelarka Angela Merkel je 2009. izjavila kako je plan da se do kraja 2020. godine na njihovim cestama vozi milijon 'eko' automobila.

hibridi potpore | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Kada se gleda iz perspektive ukupne prodaje automobila u Njemačkoj koja iznosi čak 3 milijona godišnje, onda je lako za shvatiti kako je trenutni broj električnih vozila daleko od planiranog. Upravo zato stigla je ova najnovija Vladina inicijativa. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.