Početna Novosti 245 pregleda

Novi Audi A8 detektirat će neravnine, a zatim automatski prilagoditi ovjes

1

Službeno predstavljanje sve je bliže, a iz Audija svako malo 'izbace' novi teaser koji nagoviještava funkcije nove ingolštatske limuzine, koja će ujedno biti i najnapredniji Audi u povijesti...

Predstavljanje je zakazano za 11. srpanj, a dotada morat ćemo se stripjeti i zadovoljiti službenim informacijama i 'teaserima' koji nagoviještavaju Audijev najprestižniji model. Posljednja u nizu novosti je aktivni ovjes, odnosno "sposobnost" automobila da se unaprijed i automatski prilagođava neravninama na cesti. Sve to je moguće pomoću kamere koja je postavljena na prednjemu dijelu vozila, a služi skeniranju ceste čak 18 puta u minuti. 

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Te informacije odmah se šalju prema ovjesu, koji unaprijed prilagodi tvrdoću i prilagodi se voznoj površini. Sve to događa se kako bi se utjecaj neravnina na vozača i putnike smanjio čak 50 posto. U Audiju obećavaju kako će ovaj sustav eliminirati sve vibracije i poskakivanja u vožnji. Ovakav sustav već smo vidjeli u posljednjoj Mercedes S-klasi, no u Audiju tvrde kako će u novomu A8 efekt ublažavanja neravnina biti puno učinkovitiji.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Svaki kotač opremljen je elektromotorom koji je spojen na kameru i ovjes, tako će osim udobnosti biti poboljšana i stabilnost auta, posebno za prolaska kroz zavoje, kočenja i ubrzavanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.