Početna Novosti 165 pregleda

Novi turbo benzinski motori Earth Dreams tehnologije

Honda motori
Vidi galeriju 1/2
Novi turbo benzinski motori Earth Dreams tehnologije Novi turbo benzinski motori Earth Dreams tehnologije

Honda je najavila novu generaciju VTEC turbo motora koji će imati premijeru u desetoj generaciji Civica

Iz Honde uvijek dolazi nešto zanimljivo, a kada je u pitanju ovaj japanski proizvođač automobila onda možemo očekivati nova prvoklasna tehnička I tehnološka rješenja. Tako je Honda najavila kako će početkom 2017. godine započeti s proizvodnjom dva posve nova benzinska turbo motora Earth Dreams tehnologije koji će svoju premijeru doživjeti u novoj 10. generaciji Civica. Motori obujma 1.000 i 1.500 ccm slijediti će filozofiju 'dowsizinga' i pružit će vrhunske performanse uz izuzetnu nisku potrošnju goriva i emisiju ugljičnog dioksida. Novorazvijeni motori koristiti će turbo punjače nove generacije i tehnologiju varijabilnog podešavanja ventila s ciljem maksimalnog smanjenja trenja i postizanja vodećih performansi u klasi.

Honda motori | Author: Honda foto: Honda

Nova generacija turbo punjača s niskim inercijskim momentom i kratkim vremenom odaziva će zajedno sa sustavom direktnog ubrizgavanja goriva jamčiti bolji odnos između snage i okretnog momenta u usporedbi s konvencionalnim atmosferskim agregatima. Prvi Hondin VTEC turbo motor obujma 2,0 litre sa 310 KS je već zabilježio iznimne rezultate u novom Civic Type R-u. Isto se očekuje i od 'mlađe braće' čim se pojave na tržištu početkom 2017. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.