Početna Novosti 88 pregleda

Obavezno upalite dnevna ili kratka svjetla po danu

ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA
Vidi galeriju 1/2
Obavezno upalite dnevna ili kratka svjetla po danu Obavezno upalite dnevna ili kratka svjetla po danu

Zimsko računanje vremena počinje od nedjelje 25.10.2015., pa dnevna ili kratka svjetla na vozilu trebaju tijekom vožnje po danu biti upaljena ili riskirate kaznu od 300 kuna

Od ovog vikenda u noći od subote na nedjelju u 3 sata ujutro počinje zimsko računanje vremena. To znači da se satovi pomiču jedan sat unatrag, tj. u nedjelju 25.10.2015. u 3 sata ujutro kazaljka sata se vraća jedan sat unatrag, te se računa kao dva sata. Prema važečem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama:
- dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima tijekom vožnje danju MORAJU OBAVEZNO BITI UPALJENA.
- motocikli i mopedi moraju tijekom vožnje cijele godine imati upaljena kratka svjetla
- vozači bicikla koji se kreću kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, upozoravamo da su dužni noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.
- pješaci koji se kreću kolnikom na javnoj cesti izvan naselja noću i danju, u slučaju smanjene vidljivosti, moraju biti osvijetljeni ili označeni s reflektirajućim materijom.
U slučaju nepoštivanja opisanih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozači ili pješaci bit će kažnjeni novčanom kaznom od 300 kuna.

ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA | Author: AUDI foto: AUDI

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.