Početna Novosti 364 pregleda

Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj

1
Vidi galeriju 1/8
Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj Otvoren Muzej oldtimera Presečki, zasad najveći takve vrste u Hrvatskoj

S dva zanimljiva muzeja Krapina postaje sve interesantnije turističko odredište. Tko voli stare automobile zasigurno će uživati u sadašnjim eksponatima...

1 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

U Krapini je otvoren Muzej oldtimera Presečki. U impresivnom zdanju na 1100 četvornih metara, u centru Krapine i u neposrednoj blizini autobusnoga kolodvora, posjetitelji zasad mogu vidjeti dvadesetak starodobnih automobila i šezdesetak motocikala, a kako bi se i upoznali s važnopšću povijesti tehničke kulture, u muzeju mogu razgledati i druge eksponate poput bicikala, autobusa pa čak i stručne literature.

1 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Doista ima zanimljivih auta iz skoro svih dekada prošlog stoljeća, a na otvorenju je bio i Cadillac s Brijuna u kojemu se nekad vozio Josip Broz Tito. U dogledno vrijeme uz muzej bi se trebala otvoriti i restauratorska radionica koja će posjetiteljima pružati uvid u zahtjevne restauratorske radove na vozilima.

1 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Projekt je to poduzetnika Antuna Presečkog, vlasnika Presečki Grupe, inače velikoga zaljubljenika u starodobne automobile, koji je u izgradnju muzeja uložio šest milijuna kuna i četvrt stoljeća rada.

1 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Uz sjajan Muzej krapinskih neandertalaca te Muzej oldtimera Presečki, Krapina ima potencijal postati i važnije turističko središte, o čemu svjedoči to što su otvorenju prisustvovali ministar turizma Gari Cappelli i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

1 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.