Početna Novosti 37 pregleda

Policija u velikoj akciji: 'Lov' na brze vozače na 200 lokacija

POLICIJA NA CESTI

Represivno I preventivno policija će od četvrtka u 6 sati do petka u isto vrijeme pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na 200 lokacija u cijeloj Hrvatskoj

Policija će od četvrtka u 6 sati pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na 200 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. Pojačani nadzor trajat će 24 sata, a dio je akcije koja će se provoditi u suradnji s Europskom mrežom prometne policije u cijeloj Europskoj uniji.

- Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo - objavila je policija. 

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Pri tom će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalni mogući broj policajaca. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata. Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u 2014. godini, od ukupno 308 poginulih osoba u prometnim nesrećama, čak njih 141, odnosno 45,8 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.