Početna Novosti 33 pregleda

Policija uči na PlayStationu: Uvježbavali vještine igrajući Gran Turismo

1
Vidi galeriju 1/2
Policija uči na PlayStationu: Uvježbavali vještine igrajući Gran Turismo Policija uči na PlayStationu: Uvježbavali vještine igrajući Gran Turismo

Policijska uprava u Lincolnshireu u Velikoj Britaniji isprobava nove načine treniranja svojih službenika, koji uključuju i videoigrice na PlayStationu...

1 | Author: Daily Star foto: Daily Star

Tako su policajci iz Lincolnshirea isprobali najnoviju inačicu popularne igre Gran Turismo Sport, u kojoj su pokušali izbrusiti svoje vještine vožnje. Program je dio novoga partnerstva britanske policije i PlayStationa. 

1 | Author: AE.co.uk foto: AE.co.uk

Osim igranja ispred televizora, policijski službenici dobili su priliku isprobati nove službene BMW-e na stazi Silverstone. Nakon prvoga pokušaja vožnje po stazi od njih je zatraženo da "poprave" sve ono loše - na videoigri. Zatim su se vratili za upravljače svojih policijskih automobila pa su uspjeli drastično popraviti vrijeme kruga i stabilnost automobila. 

Shaun West, načelnik policijske uprave rekao je kako se tradicionalne metode treninga nikada neće zamijeniti, no da će virtualni način usavršavanja biti sastavni dio obuke policajaca. 

"Ako Gran Turismo može pomoći svjetski poznatim vozačima utrka, onda se radujemo istraživanju toga područja da vidimo kako GT može pomoći našim službenicima u stvarnome životu.", rekao je West.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.