Početna Novosti 35 pregleda

Potvrđeno: Umor opasan kao vožnja pod utjecajem alkohola

1
Vidi galeriju 1/2
Potvrđeno: Umor opasan kao vožnja pod utjecajem alkohola Potvrđeno: Umor opasan kao vožnja pod utjecajem alkohola

Njemačko vijeće za sigurnost u prometu obznanilo je podatak da i najtrijezniji vozači nakon noćnog izlaska mogu biti velika prijetnja sebi i drugima u prometu

Sigurna vožnja ključ je svakog uspješnog putovanja, a jedna od pretpostavki za sigurnu vožnju je odmor. Njemačko je vijeće za sigurnosti u prometu nakon istraživanja iznijelo podatak kako osoba koja nije spavala 17 sati u prometu reagira jednako kao i ona s 0,5 promila alkohola u krvi.

1 | Author: Herald.ie foto: Herald.ie

Ako je riječ o 22-satnom nespavanju, takva osoba se "poistovjećuje" s osobom koja u krvi ima 1,0 promila alkohola. Prvi znaci umora su učestala zijevanja i teški kapci, a ako se vozač nađe u takvoj situaciji šalica kave i udisanje svježega zraka mogu pomoći. Međutim, treba napomenuti i upozoriti vozače da se, kada su umorni jednostavno - odmore. Bolje je odspavati nekoliko sati u vozilu na parkingu benzinske postaje, nego zaspati za upravljačem.

1 | Author: Herald.ie foto: Herald.ie

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.