Početna Novosti 66 pregleda

Povratak Alfe Romea u Formulu 1 moguć je u skoroj budućnosti

Alfa Romeo u F1
Vidi galeriju 1/4
Povratak Alfe Romea u Formulu 1 moguć je u skoroj budućnosti Povratak Alfe Romea u Formulu 1 moguć je u skoroj budućnosti Povratak Alfe Romea u Formulu 1 moguć je u skoroj budućnosti Povratak Alfe Romea u Formulu 1 moguć je u skoroj budućnosti

Sergio Marchionne, prvi čovjek Fiat Chrysler grupe i predsjednik Ferrarija, najavio je mogućnost povratka Alfe Romea u svijet Formule 1

Je li riječ samo o fikciji ili čistome potpaljivanju mašte teško je reći, no prvi čovjek Fiat Chrysler grupe i predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne nedavno je izjavio kako postoji mogućnost povratka marke Alfa Romeo u Formulu 1. Iako nije naveo vremenski okvir, uvjeren je kako je marka sposobna samostalno razviti šasiju i motor i ravnopravno konkuruirati timovima, pa tako i bratskomeFerrariju.

Alfa Romeo u F1 | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Tijekom zimskoga razdoblja špekuliralo se o tome kako bi Red Bull tim mogao dobiti Ferrarijev motor, ali sa značkom Alfe Romea, pregovori su propali pa im dobavljač ostaje Renault, no neslužbeno pa će motori nositi naziv Tag Heuer.

Alfa Romeo u F1 | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Marka Alfa Romeo u Formuli 1 bila je vrlo aktivna. Osim što su Nino Farina i Juan Manuel Fangio osvojili prva dva naslova u F1, 1950. i 1951., Alfa Romeo je isporučivala motore u 60-ima i 70-ima, a vlastiti bolid posljedni je put imala u razdoblju od 1979. do 1985.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.