Početna Novosti 106 pregleda

Povratak legende: Lancia Stratos opet će u proizvodnju

Lancia Stratos
Vidi galeriju 1/12
Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju Povratak legende:  Lancia Stratos opet će u proizvodnju

Proizvodit će se u ograničenoj seriji, samo 25 primjeraka, objavili su Manifattura Automobili Torino (MAT) i New Stratos Gbr., tvrtke koje će zajedničkim snagama proizvoditi novu Lanciu Stratos.

Obožavatelji nekada respektabilnoga brenda, koji je pao u zaborav, imaju razloga za oduševljenje. No sigurni smo kako će ovim automobilom Lancia steći i velik broj novih poklonika. Osim standardne verzije, bit će tu i inačica Safari te GT Racer, a detalji u vezi s ta dva modela još nisu otkriveni.

Lancia Stratos | Author: new-stratos.com foto: new-stratos.com

Ljudi koji stoje iza projekta obznanili su kako će Lancia Stratos biti opremljena posebnim sustavom ovjesa “kako bi na zavojitim cestama omogućila iskustvo vožnje kao nijedan drugi superautomobil”.

Lancia Stratos | Author: new-stratos.com foto: new-stratos.com

Prisjetimo se kako je 2010. godine Stratos predstavljen kao koncept te je trebao biti baziran na skraćenoj platformi Ferrarija F430 Scuderia. Također je trebao koristiti i njegov 4,3-litreni motor V8 i razvijati čak malo više snage od samoga Ferrarija (540 KS i 519 Nm). No taj je plan obustavljen 2011. godine jer Ferrari baš nije bio oduševljen idejom da se koristi šasija iz F430 Scuderije, a Pininfarina nije htio odraditi posao bez “blagoslova” iz Maranella.

Lancia Stratos | Author: new-stratos.com foto: new-stratos.com

Srećom sporazum je ovih dana ipak postignut pa ćemo novu Lanciu Stratos, u sve tri verzije, premijerno vidjeti na predstojećemu ženevskom salonu, početkom ožujka.

Lancia Stratos | Author: new-stratos.com foto: new-stratos.com Lancia Stratos | Author: new-stratos.com foto: new-stratos.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.