Početna Novosti 14 pregleda

Povratak Renaulta s vlastitom momčadi u F1

FORMULA 1 Renault
Vidi galeriju 1/2
Povratak Renaulta s vlastitom momčadi u F1 Povratak Renaulta s vlastitom momčadi u F1

Renault je najavio povratak u Formulu 1 od sljedeće sezone s vlastitom momčadi. Renault je dvanaesterostruki konstruktorski prvak s gotovo 40 godina iskustva u tom sportu

Nakon što je u rujnu objavljeno da je s Lotusom potpisano pismo namjere, ekipa u Renaultu nastavila je razmišljati o povratku u Formulu 1. Posebna je pozornost posvećena ocjeni financijski održivog uspješnog sudjelovanja s vlastitom momčadi od 2016. Jer pred Renaultom su bile dvije mogućnosti. Vratiti se sa stopostotnom predanošću ili napustiti ovaj sport. Nakon detaljne analize odlučili su kako će se od 2016. Renault ponovno natjecati u Formuli 1.

'Naš je cilj pobjeđivati, iako će nam za to možda trebati vremena', rekao je Carlos Ghosn, predsjednik i glavni direktor Renaulta. Status dobavljača motora imao je smisla, ali imao je svoja ograničenja. Ostvareni dobitak u imidžu i novcu na investicije uvjetovane novim tehničkim pravilima za motore bio je vrlo malen.

FORMULA 1 Renault | Author: Renault foto: Renault

U Renaultu objašnjavaju: 'Nastavljamo s radom na konačnim odredbama ugovora kako bismo završili preuzimanje momčadi Lotus F1 Team u najkraćem mogućem roku. Temeljni su ugovori potpisani 3. prosinca 2015. Lotus F1 Team ističe se kao najbolji mogući partner.

Renault i Lotus F1 poznaju se već 15 godina i zajedno su osvojili svjetsko prvenstvo u poretku vozača i konstruktora 2005. i 2006. Renault bez prekida u Formuli 1 sudjeluje gotovo 40 godina. Godine 1977. revolucionarizirao je sport uvođenjem turbopunjača, tehnologije koju su uskoro počele primjenjivati sve momčadi.

Renault je ukupno sudjelovao u više od 600 utrka, ostvario 168 pobjeda te osvojio 12 konstruktorskih i 11 vozačkih naslova prvaka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.