Početna Novosti 67 pregleda

PREDLOŽITE LOKACIJE: Policija će 18. i 19. studenoga nadzirati brzinu

1
Vidi galeriju 1/3
PREDLOŽITE LOKACIJE: Policija će 18. i 19. studenoga nadzirati brzinu PREDLOŽITE LOKACIJE: Policija će 18. i 19. studenoga nadzirati brzinu PREDLOŽITE LOKACIJE: Policija će 18. i 19. studenoga nadzirati brzinu

Više nego svaki treći od dosad 284 poginula sudionika u cestovnome prometu život je izgubio zbog prevelike brzine

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Od 6 sati u četvrtak, 23. studenoga, u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Zagrebu, provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Zagrebačka policija čak poziva građane da joj do subote, 18. studenoga, na e-mail adresu zagrebacka@policija.hr dostave lokacije na kojima žele nadzor brzine.

1 | Author: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

U cilju smanjenja stradavanja zbog brzine, a po uzoru na TISPOL-ovu akciju koja se provodi u svim državama istovremeno, ovakva je akcija, taj put samo Hrvatskoj, održana 18./19. listopada. "Pokriće" za pokretanjem tih izvanrednih, odnosno dodatnih kontrola, leži, između ostaloga, u podatku da je 37 posto poginulih na našim cestama, u razdoblju prvih osam mjeseci, život izgubilo zbog prevelike brzine – dakle 81 od 216 poginulih osoba. U međuvremenu, do danas se taj broj poginulih popeo na 284.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva 1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.