Početna Novosti 42 pregleda

Prvi Citroën s pogonom na prednje kotače

CITROËN TRACTION AVANT

Citroën Traction Avant predstavljen je u travnju 1934, a dobio je veliku inovaciju - prednji pogon. To je i značenje imena Traction Avant

Citroën je u travnju 1934. novinarima predstavio model 7A, automobil koji je uzdrmao tadašnji automobilski svijet mnogobrojnim inovacijama, među kojima su bili i prednji pogonski kotači zbog kojih su ga vrlo brzo prozvali Citroën Traction Avant, odnosno prednji pogon. Osamdeset i jednu godinu poslije još se priča o modelu Citroën Traction Avant.

Model Citroën Traction Avant s prednjim pogonom predstavljen travnja 1934., označio je pravu revoluciju za doba kada je bilo uobičajeno da automobili imaju pogon na stražnjoj osovini. Zahvaljujući spuštenom težištu, jednodijelnoj posve čeličnoj karoseriji, smanjenoj masi i posebno proučenoj aerodinamičnosti, model Traction Avant odlikovala su vozna svojstva koja su uvelike odskakala od tadašnje norme (upravljivost, ležanje na cesti itd.).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.