Početna Novosti 163 pregleda

Prvi za volanom novog auta koji će vrlo uskoro voziti hrvatska policija

1
Vidi galeriju 1/4
Prvi za volanom novog auta koji će vrlo uskoro voziti hrvatska policija Prvi za volanom novog auta koji će vrlo uskoro voziti hrvatska policija Prvi za volanom novog auta koji će vrlo uskoro voziti hrvatska policija Prvi za volanom novog auta koji će vrlo uskoro voziti hrvatska policija

Citroënov C-Elysee u redizajniranoj verziji ostao je prostrani obiteljski auto, ali je još atraktivniji. Uskoro će hrvatski policajci voziti ovaj automobil...

Uskoro će hrvatskim cestama, umjesto u Škodama Octavijama, policija patrolirati u novim Citroënima C-Elysée. Nakon 15 godina sve je spremno za promjenu modela policijskog automobila, 181 primjerak povoljnoga francuskog kompakta uskoro će biti u policijskim bojama.

1 | Author: Citroen foto: Citroen

Imali smo priliku biti prvi koji su isprobali redizajnirani C-Elysée i u 600 odvoženih kilometara otkrili što sve nudi nova verzija. I dalje je to prostrana obiteljska limuzina dugačka 443 cm, s mnogo mjesta straga i velikim prtljažnikom od 506 litara. Nakon četiri godine na tržištu prednji dio je dobio novu masku, odbojnik i svjetla te izgleda suvremenije i elegantnije. Najveća novost na stražnjemu dijelu su svjetla s 3D efektom, zbog kojih automobil noću izgleda mnogo profinjenije.

1 | Author: Citroen foto: Citroen

Osim toga, najvažnije novosti su kamera za vožnju unatrag te multimedijski sustav s navigacijom i zaslonom osjetljivim na dodir, s dijagonalom 7”. U ponudi su samo dva motora. Benzinsku stranu predstavlja trocilindrični 1,2-litreni benzinac s kojim C-Elysée do 100 km/h ubrza za 12,9 sekundi i postiže 169 km/h. Mnogo brži je C-Elysée  s vrhunskim dizelskim motorom s 99 KS (10,8 s i 183 km/h,) koji u osnovnoj izvedbi stoji 104.275 kuna.

Mi smo vozili BlueHDi sa Shine paketom opreme, a od dodatne opreme je imao i kameru za vožnju unatrag, pomoć pri parkiranju straga, radio RCC sa 7'' tabletom osjetljivim na dodir, Car Play odnosno Android Auto sustave konekcije...

1 | Author: Citroen foto: Citroen

Cijena testiranoga modela je 127.307 kuna i na toj razini opreme vožnja C-Elyséeom doista je ugodna i sigurna. Nije ni čudno što je, otkako je predstavljen, Citroën C-Elysée prodan u čak 400 tisuća primjeraka. Impresivan je to rezultat s obzirom na to da je ovaj model namijenjen samo tržištima s manjom platežnom moći. U vožnji po gradskim prometnicama, autocesti do Zadra i staroj cesti od mora do Zagreba C-Elysée se držao vrlo solidno, uz sasvim pristojan komfor i sve odlike pouzdane limuzine. Uz vrlo privlačnu cijenu.

1 | Author: Citroen foto: Citroen

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.