Početna Novosti 54 pregleda

Revolucionarno autosjedalo koje se podešava u 30 pozicija

LINKOLN SJEDALO

Linkoln je napravio revolucionarno automobilasko sjedalo koje se podešava u 30 pozicija - nova era luksuza i komfora u automobilima po uzoru na sjedala luksuznih privatnih mlaznih aviona

Proizvođači automobila vrlo često posegnu za vanjskom uslugom, drugom tvrtkom koja je usko specijalizirana, kada je u pitanju izrada novih sjedala u automobilima. No, ponekad se i sami potrude, pa svojim rješenjima iznenade 'specijaliste'. Najnovija tehnička rješenja novih sjedala dolaze od proizvođača Linkoln koja smo prvi put imali priliku vidjeti na konceptu Continental, a koja su se mogla podešavati u 30 pozicija. Za njihovu konstrukciju inspiracija se potražila u dizajnu i konstrukciji koja se inače koristi kod sjedala u luksuznim privatnim mlaznim avionima.

Linkoln je za izradu ovih sjedala koristio specijalnu plastiku u kombinaciji sa čvrstom pjenom, a cijelo sjedalo se oblikuje prema tijelu osobe koja u njima sjedi, raspoređujući ravnomjerno pritisak i opuštajući mišiće vrata i ramena. Nešto kao memorijska pjena koju je u biti razvila NASA za svemirske letove, donosno lansiranja svemirskom raketom. Ova moderna automobilska sjedala pružaju podešavanje u 30 pozicija, pa svaka osoba može odabrati položaj koji joj najbolje odgovara. Sjedala imaju u konstrukciju integriran sustav grijanja i hlađenja, te masažu, kako bi se na duljem putovanju smanjio umor mišića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.