Početna Novosti 73 pregleda

Revolucionarno: Što to Hyundai ima, a Audi i Mercedes nemaju?

1
Vidi galeriju 1/3
Revolucionarno: Što to Hyundai ima, a Audi i Mercedes nemaju? Revolucionarno: Što to Hyundai ima, a Audi i Mercedes nemaju? Revolucionarno: Što to Hyundai ima, a Audi i Mercedes nemaju?

Hyundai je razvio još jedan u nizu revolucionarnih sustava zaštite putnika, a riječ je o krovnoj zaštiti...

1 | Author: Paul Tan foto: Paul Tan

Sve popularniji panoramski krov predstavlja i neke potencijalne opasnosti za živote svih putnika u vozilu. Dok ostali proizvođači "ne razmišljaju" o tome što ako prilikom prevrtanja vozila dođe do pucanja staklenoga krova, u Hyundaiju su već razvili takozvane krovne zračne jastuke.

1 | Author: Paul Tan foto: Paul Tan

Da je Korejcima sigurnost na prvome mjestu svjedoče i brojni sigurnosni sustavi koji se danas ugrađuju i u osnovne pakete opreme svih Hyundaijevih vozila. Tako će i ovaj sustav krovnih zračnih jastuka u skoroj budućnosti biti dio svih novih Hyundaija, a nagađa se kako će ga ugraditi u sljedeću generaciju modela Genesis.

1 | Author: Paul Tan foto: Paul Tan

Zračni jastuk ugrađuje se unutar krovnoga mehanizma pa se u slučaju aktiviranja senzora za detektiranje udarca otvara i ispunjava cijeli otvor panoramskog okna. Ispaljuje se na sve četiri strane istovremeno te prekriva kompletnu površinu, u samo jednoj desetinki sekunde. Doista revolucionarno, zar ne?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.