Početna Novosti 299 pregleda

Rimac će proizvesti i drugi električni superautomobil, nazvan Concept_Two

1

Hrvatski proizvođač automobila Mate Rimac za predstojeći ženevski salon, koji je na rasporedu u ožujku 2018. godine, sprema nešto sasvim veliko...

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Budimo precizniji, tvrtka Rimac Automobili premijerno će u Ženevi pokazati sasvim novi električni superauto. Novi Concept_Two, kako tvrde iz Rimca, bit će bolji i brži od sadašnjega Concepta_One. Podsjećanja radi, trenutni Concept_One razvija 1225 KS, do 100 km/h juri 2,5 sekunde, a njegova maksimalna brzina je 355 km/h. 

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Planirana proizvodnja Concepta_Two iznosit će 100 primjeraka. S obzirom da je do sada proizvedeno svega 8 komada Concepta_One, zanimljivo će biti vidjeti kako će Rimac uspjeti ostvariti zadani cilj. Nakon potpisivanja ugovora kojim kineski Camel Group, najveći azijski proizvođač baterija, ulaže 30 milijuna eura u Rimac Automobile, taj cilj možda bi mogao biti ostvariv. Mate Rimac izjavio je kako će novi automobil koštati više od dosadašnjega Concepta_One, koji stoji milijun američkih dolara.

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.