Početna Novosti 68 pregleda

Samsung predstavio baterije koje omogućuju autonomiju 700 kilometara

1
Vidi galeriju 1/2
Samsung predstavio baterije koje omogućuju autonomiju 700 kilometara Samsung predstavio baterije koje omogućuju autonomiju 700 kilometara

S obzirom na to da industrija baterija iz dana u dan uzima sve više maha, sve više svjetskih kompanija ulaže ogroman kapital u razvitak novih tehnologija i izgradnju novih tvornica baterija. a Jedna od njih je Samsung...

1 | Author: IAA foto: IAA

Samsung je sve češći sudionik na svjetskim salonima automobila, a ove je godine u Frankfurt stigao s novim setom baterija za električne automobile. Premijerno predstavljeni sustav baterija sastoji se od 20 modula, koji automobilu veće klase/dimenzija omogućavaju autonomiju čak 700 kilometara.

1 | Author: IAA foto: IAA

A za manje automobile predviđena je ugradnja upola manjih baterija, s 10 modula, čime se kapacitet i domet proporcionalno smanjuju. Ovaj novi Samsungov proizvod rezultat je višegodišnjeg istraživanja, te investicija u izgragnju tri nove tvornice baterija.

1 | Author: IAA foto: IAA

Pitanje je vremena kada će se ostale svjetske IT kompanije uključiti u ovu "elektroutrku" i predstaviti svoja rješenja za budućnost mobilnosti u svijetu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.