Početna Novosti 162 pregleda

Seat odlučio: Cupra postaje zaseban brend sportskih auta

1
Vidi galeriju 1/4
Seat odlučio: Cupra postaje zaseban brend sportskih auta Seat odlučio: Cupra postaje zaseban brend sportskih auta Seat odlučio: Cupra postaje zaseban brend sportskih auta Seat odlučio: Cupra postaje zaseban brend sportskih auta

Ispostavilo se kako su nagađanja ipak bila točna. Španjolski proizvođač odsada će pod imenom Cupra podrazumijevati zasebni brend zadužen za sportske modele, a ovaj potez okrunjen je i novim logom...

Prve automobile Cupra imat ćemo priliku vidjeti početkom ožujka na ženevskome salonu, a jedan od njih zasigurno će biti Ateca. Ona koristi 2,0-litreni turbomotor koji dijeli s nekoliko modela iz Grupacije Volkswagen, a 300 KS raspoređuje se na sve kotače.

1 | Author: Car Magazine foto: Car Magazine

Kao osvježenje, najnoviji model Cupra je Leon Cupra R Special Edition, koji raspolaže s 310 KS, a bit će ih proizvedeno samo 799. Špekulira se i o još moćnijemu Leonu ST Cupra R, karavanu s 355 KS, koji bi trebao biti predstavljen ove godine i bio bi idealan nositelj novoga logotipa i član brenda Cupra. Imalo bi smisla i da nova Ibiza dobije Cupra tretman i pojavi se kao španjolski ekvivalent novomu VW Polu GTI, no još nema službenih najava o tome.

1 | Author: Car Magazine foto: Car Magazine

Budući da se još nigdje nisu pojavile nikakve špijunske fotografije, nema naznaka da ćemo Ibizu Cupru vidjeti u skoroj budućnosti. Osim novosti u vezi s brendom Cupra, Seatov plan za ovu godinu je plasiranje robusnoga SUV-a, za koji kažu kako će biti jedan od najznačajnijih modela brenda.

1 | Author: Seat foto: Seat

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.