Početna Novosti 334 pregleda

Škoda Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi

1
Vidi galeriju 1/4
Škoda Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi Škoda Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi Škoda Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi Škoda Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi

Ovogodišnji izvještaj otkrio je koji su favoriti europskih kupaca po državama, a zanimljivo je da su prva dva mjesta zauzeli Volkswagen Golf i Polo, a treći je Renault Clio...

1 | Author: Škoda foto: Škoda

Agencija za statistiku i analize JATO Dynamics već niz godina zadužena je za analizu podataka o zadovoljstvu kupaca automobila, kao i o prodaji vozila. U većini europskih zemalja najprodavaniji automobili nisu iznenadili, no pojavile su se iznimke poput npr. Švicarske, u kojoj je najprodavaniji automobil - Škoda Octavia. Za jednu od najbogatijih i najuređenijih svjetskih zemalja taj je podatak ipak iznenađujući.

1 | Author: VW foto: VW

Škodina limuzina odnijela je pobjedu u čak pet europskih zemalja, među kojima je - Hrvatska. Octavia je tako ostvarila najveći uspjeh u Švicarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Poljskoj i Finskoj. Naši susjedi Slovenci preferiraju Peugeot 3008, a očekivano je sklonost Nijemaca naklonjena Golfu, Francuza Cliju, Rumunja Daciji Logan, a Talijana Fiatu Pandi. Još jedno od iznenađenja je Republika Irska, u kojoj je najprodavaniji i najuspješniji automobil - Hyundai Tucson. 

1 | Author: Quartz foto: Quartz

Što se ukupne prodaje u Europi tiče, najprodavaniji automobili su redom Volkswagen Golf, prodan u 413.576 primjeraka, slijedi ga Volkswagen Polo s 284.713 te Renault Clio s 275.664 prodana automobila. 

1 | Author: Caradisiac foto: Caradisiac

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.