Početna Novosti 95 pregleda

Sljedeća generacija Opela Corse postat će potpuno električna

1
Vidi galeriju 1/2
Sljedeća generacija Opela Corse postat će potpuno električna Sljedeća generacija Opela Corse postat će potpuno električna

Neminovno je da se globalna autoindustrija okreće električnim vozilima pa je tako Opel, koji je odnedavno član Grupacije PSA, najavio pohod na tržište potpuno novom električnom Corsom......

Opel, koji je odnedavno član Grupacije PSA, još jednim modelom ulazi u "električne vode". Nakon Ampere, novi model Opel Corse, čiji se dolazak na svjetska tržišta očekuje početkom 2020., bit će moguće kupiti i u potpuno električnoj izvedbi. Proizvodit će se u Opelovim pogonima u Zaragozi, s konvencionalnim dizelskim i benzinskim modelima.

1 | Author: Opel foto: Opel

Dio je to nove strategije Grupacije PSA čiji je cilj elektrifikacija svih modela u gami do 2024. godine. Nova Corsa imat će istu platformu koju koriste Peugeot 208 i Citroen C3, a koji će također dobiti svoju električnu inačicu.

1 | Author: carscoops foto: carscoops

Opel će električnom Corsom pokušati pomrsiti račune konkurentima poput Nissana Leafa i Renaulta Zoe. Budući da upravo ti automobili imaju doseg oko 330 kilometara, isto se očekuje i od Corse.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.