Početna Novosti 107 pregleda

Službeno je: Novi Volkswagen Touareg dolazi u proljeće

1
Vidi galeriju 1/5
Službeno je: Novi Volkswagen Touareg dolazi u proljeće Službeno je: Novi Volkswagen Touareg dolazi u proljeće Službeno je: Novi Volkswagen Touareg dolazi u proljeće Službeno je: Novi Volkswagen Touareg dolazi u proljeće Službeno je: Novi Volkswagen Touareg dolazi u proljeće

U jednom od posljednjih priopćenja za medije gdje je Volkswagen spomenuo svoje najznačajnije modele u posljednjih godinu dana, diskretno je potvrđena i nova, treća generacija Touarega, koja će premijeru imati u proljeće.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Kako su i obećali u Volkswagenu redizajniran je iz temelja pa do posljednje LED-ice, što je vidljivo i na ovim najnovijim fotografijama. U usporedbi s dosadašnjim modelom, koji je u prodaji od 2010. godine, novi će Touareg biti daleko moderniji, uglađenijeg izgleda i nešto većih dimenzija.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Dijelit će platformu s Audijem Q7, Lamborghinijem Urusom, Porscheom Cayenneom i Bentleyjem Bentaygom, što znači da će imati manju masu i potrošnju goriva. Ovisno o tržištu u ponudi će biti turbobenzinci i turbodizelaši, a očekujemo kako će 2.0-litreni benzinac i 3.0-litreni dizelaš biti najpopularniji. Najznačajnije izmjene i poboljšanja bit će u interijeru, koji će biti znatno prostraniji i luksuzniji čak i od Arteonova.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Volkswagen je potvrdio kako će proširiti ponudu svojih R modela, a novi Touareg mogao bi biti jedan od kandidata za tu oznaku. Mogao bi također dobiti potentni motor V6 ili Audijev 2.5-litreni peterocilindrični turbomotor. Novi Touareg već se priprema u Volkswagenovim proizvodnim pogonima u Bratislavi.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.