Službeno je: WRC će se u Hrvatskoj voziti 2019., a startat će u pulskoj Areni

Službeno je: WRC će se u Hrvatskoj voziti 2019., a startat će u pulskoj Areni
foto: WRC

Najbolji svjetski relijaši ipak će voziti u Hrvatskoj, nakon što je WRC Croatia Rally potvrđen za sezonu 2019....

1

Svjetsko reli prvenstvo prvi put će doći u Lijepu Našu. S obzirom na to da je zbog manjka vremena za organizaciju i nepovoljnoga datuma održavanja WRC Croatia Rally za sezonu 2018. otpisan, te je umjesto Hrvatske u kalendar ubačena Poljska, to ne znači da najbolji svjetski relijaši neće doći u Hrvatsku.

1

Jedan od razloga otkazivanja planova za 2018. jest FIA-in odabir datuma usred turističke sezone, što je hrvatskoj strani bilo izuzetno nepovoljno. Idealan termin za nas bi bio u travnju, svibnju, rujnu ili listopadu pa će FIA za sezonu 2019. upravo u nekim od tih termina upisati Hrvatsku u WRC kalendar.

1

Navodi se kako će start WRC Croatia Rallya 2019 biti u pulskoj Areni, a cilj u Poreču. Svjetsko reli prvenstvo hrvatskom bi gospodarstvu donijelo direktan profit od preko 60 milijuna eura, što od televizijskih prijenosa što od brojnih noćenja. WRC godišnje prati 700 milijuna ljudi, a podaci iz Portugala pokazali su kako je isključivo zahvaljujući WRC-u u toj zemlji bilo više od 1,5 milijuna noćenja.

1

 

 

Komentari