Početna Novosti 39 pregleda

Bio je mali, a sad je veliki mali – Razlika je očita, zar ne?

FIAT 500 RON ARAD EDITION
Vidi galeriju 1/4
Bio je mali, a sad je veliki mali – Razlika je očita, zar ne? Bio je mali, a sad je veliki mali – Razlika je očita, zar ne? Bio je mali, a sad je veliki mali – Razlika je očita, zar ne? Bio je mali, a sad je veliki mali – Razlika je očita, zar ne?

Fiat 500 Ron Arad Edition dizajnerski je model koji će se proizvesti u samo 200 primjeraka, po ekskluzivnoj cijeni od 18.980 eura

Sigurno ste se zapitali otkud ime ovoj specijalnoj verziji Fiata 500. Ron Arad rodio se 1951. godine u Tel Avivu (Izrael), a danas je renomirani umjetnik na području industrijskog dizajna i arhitekture. Njegov otac je u kasnim 40-tim godinama prošlog stoljeća kupio među prvim proizvedenim modelima Fiat 500 i to crvene boje. Kasnije je i sam Ron Arad kupio svoj primjerak 'Nuova 500' iz 1957. godine. Kao umjetnih poigrao se umjetničkom instalacijom napravljenom od šest povijesnih Cinquecenta.

FIAT 500 RON ARAD EDITION | Author: Fiat foto: Fiat

Najnoviji njegov dizajnerski uradak na temu novog Fiata 500 predstavljen je u obliku strogo ograničene serije automobila Fiat 500 Ron Arad Edition. Ova verzija je svojevrsni hommage klasičnom modelu '500' iz 1957. godine, i čija je silueta nacrtana bijelom bojom na boku današnjeg modela Fiat 500. Godine su učinile svoje, jer iz godine u godinu svaka nova generacija automobila je sve veća u vanjskim dimenzijama. Na ovaj način se najbolje vidi kako je originalni 500 do današnjeg dana poprilično narastao.

FIAT 500 RON ARAD EDITION | Author: Fiat foto: Fiat

Fiat 500 Ron Arad Edition dolazi u crnoj metalik boji karoserije sa serijskim staklenim krovom, u unutrašnjosti ima crna kožna sjedala i TFT ekran od 7 cola, kožni upravljač i automatski klima uređaj, te 16 colske lake naplatke. Pokreće ga standardni 1,2 litarski benzinski motor najveće snage 69 KS. Proizvesti će se samo 200 primjeraka ove posebne verzije, a 40 ih ide na njemačko tržište po ekskluzivnoj cijeni od 18.980 eura. Kupci će uz pravi primjerak dobiti i mali model u mjerilu 1:18. Usporedbe radi u Njemačkoj jednako motorizirani i opremljen obični Fiat 500 starta cijenom od 12.250 eura.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.