Početna Novosti 40 pregleda

Struka je rekla - Volvo proizvodi najsigurnije automobile

SIGURNOST AUTOMOBILA
Vidi galeriju 1/4
Struka je rekla - Volvo proizvodi najsigurnije automobile Struka je rekla - Volvo proizvodi najsigurnije automobile Struka je rekla - Volvo proizvodi najsigurnije automobile Struka je rekla - Volvo proizvodi najsigurnije automobile

Opsežno istraživanje prometnih nezgoda u Švedskoj potvrdilo je da trenutačno Volvo proizvodi najsigurnije automobile

Volvo je posljednjih godina u samom vrhu izvještaja o sigurnosti automobila od strane više različitih institucija i organizacija koje se bave tom problematikom. Volvo automobili u vrhu su po sigurnosti i u prosjeku znatno sigurniji od ostalih automobila, te u pravilu dobe sigurnosnu preporuku, zaključak je švedske osiguravajuće tvrtke Folksam, ali i mnogih drugih institucija.

SIGURNOST AUTOMOBILA | Author: Volvo foto: Volvo

Na putu prema vožnji bez prometnih nezgoda - rad Volvo stručnjaka na području sigurnosti temelji se na vlastitom timu za istraživanje prometnih nesreća, a koji je operativan već više od 40 godina. Svi su Volvo modeli opremljeni DSTC sustavom kontrole stabilnosti i trakcije te WHIPS sustavom zaštite kralježnice i vrata koji štiti u slučaju udarca u stražnji dio vozila.

SIGURNOST AUTOMOBILA | Author: Volvo foto: Volvo

City Safety sustav s automatskim kočenjem također je dio serijske opreme svih novih Volvo modela. 'Tijekom godina, rizik od zadobijanja ozljeda u Volvo vozilu je stalno i značajno smanjivan. Predstavljanjem novih preventivnih i zaštitnih sustava nastavljamo se kretati prema našem cilju da do 2020. godine nitko ne bi trebao smrtno stradati ili biti ozbiljno ozlijeđen u novom Volvo modelu. Naš dugoročni cilj je stvoriti automobile koji se jednostavno neće sudarati', zaključuje Broberg.

SIGURNOST AUTOMOBILA | Author: Volvo foto: Volvo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.