Početna Novosti 14 pregleda

Sudar dizajnerskih ideja – slučajno ili namjerno?

Lincoln Continental
Vidi galeriju 1/2
Sudar dizajnerskih ideja – slučajno ili namjerno? Sudar dizajnerskih ideja – slučajno ili namjerno?

Dizajneri Bentleya pobjesnili su kada su vidjeli konceptni Lincoln Continental, a situaciju su morale smirivati službe za odnose s javnošću

Odmah nakon što je na salonu automobila u New Yorku otkriven konceptni Lincoln Continental izbile su nesuglasice između dizajnera Bentleya i Lincolna. Luc Donckerwolke, šef dizajna Bentleya na društvenim je mrežama oštro iskritizirao Lincolnova dizajnera Davida Woodhousa i izgled konceptne limuzine Lincoln Continental. Kritika se odnosi na vanjski izgled koji neodoljivo podsjeća na Bentley Flying Spur, osobito dio oko bočnih prozora, kromirane obrube i stražnji nosač krova. Na kritike, dizajner Lincolna je odgovorio ironičnim pitanjem bi li im Bentley želio ustupiti i alate za proizvodnju. Neobično je i to da obje marke polažu pravo na ime Continental, a kroz gamu modela provlače ga još od tridesetih godina prošlog stoljeća. Svađu među dizajnerima smirile su službe za odnose s javnošću, koje su svoje mišljenje iznjeli u "rukavicama".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.