Početna Novosti 47 pregleda

Šveđanin nije uspio u Rusiji

Šveđanin nije uspio u Rusiji
Vidi galeriju 1/6
Šveđanin nije uspio u Rusiji Šveđanin nije uspio u Rusiji Šveđanin nije uspio u Rusiji Šveđanin nije uspio u Rusiji Šveđanin nije uspio u Rusiji Šveđanin nije uspio u Rusiji

Drastičan pad prodaje u Rusiji posljedica je pada tečaja, gospodarskoga usporavanja, niske cijene nafte i zapadnjačkih sankcija zbog političke situacije s Ukrajinom

Prvi neruski predsjednik AvtoVAZ-a, odnosno Lade, Šveđanin Bo Andersson odlazi s radnoga mjesta, a već 15. ožujka Upravni odbor će objaviti ime njegova nasljednika. Osim rekordnih gubitaka 700 milijuna eura, koje je Lada zabilježila u 2015., tenzije su narasle i zbog otpuštanja desetaka tisuća radnika.Šveđanin Andersson, bivši zaposlenik General Motorsa, na čelo Lade je pristupio krajem 2013. i suočio se s mnogim problemima pa tako i mrežom dobavljača, protkanom korupcijom i neučinkovitošću.

Negativnim poslovnim rezultatima kumovao je i kolaps tržišta u Rusiji, koji već dvije godine zaredom bilježi pad. Inace, većinski udio Lade ima Renault-Nissan alijansa pa je vrlo izvjesno kako bi na njegovu poziciju mogao doći netko blizak Carlosu Ghosnu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.