Početna Novosti 76 pregleda

Talijanski div Ferrari zarađuje više no ikad: Najavljuje još veću proizvodnju

1

Talijanski proizvođač najkarizmatičnijih automobila današnjice u prvome je kvartalu povećao isporuke i profit, a sukladno boljim rezultatima u Maranellu su donijeli odluku i o povećanju proizvodnje...

Ferrari je u prvome kvartalu 2017. kupcima isporučio 2003 automobila, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje 6,4 posto, odnosno 121 automobil više. Naravno, budući da je ipak riječ o proizvođaču koji svakim prodanim automobilom zaradi mnogo novca, povećanje isporuka donijelo je i povećanje prihoda 5 posto, koji sad iznosi 821 milijun eura. Također, u Ferrariju navode kako su za bolje rezultate itekako zaslužni uspješni modeli s V12 motorom, koji su isporučivani čak dvostruko bolje nego modeli s V8 motorom.

1 | Author: Ferrari foto: Ferrari

Tako je prodaja Ferrarija u dosadašnjem dijelu godine u Europi porasla čak 8,8 posto. Do kraja godine će, najavljeno je, isporučiti čak 8400 'propetih konjića', što znači da je velika potražnja direktno rezultirala premašivanjem zacrtanoga cilja ograničavanja proizvodnje na 7000 automobila godišnje.

2 | Author: Ferrari foto: Ferrari

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • VitoBH

    Kada su hakeri napali softver Renaulta pokupili su na svoja računala nekvalitetu Renaulta od koje su hakerima pali sustavi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.