Početna Novosti 35 pregleda

Tesla na sudu: Kažnjen sa 140 tisuća dolara zbog štetnih plinova!

1
Vidi galeriju 1/2
Tesla na sudu: Kažnjen sa 140 tisuća dolara zbog štetnih plinova! Tesla na sudu: Kažnjen sa 140 tisuća dolara zbog štetnih plinova!

Zbog nedopuštene količine dušikova oksida u zraku, američki proizvođač automobila Tesla kažnjen je s ne baš prevelikih 139.500 dolara.

Američki proizvođač automobila Tesla Motors kažnjen je sa 140 tisuća dolara zbog emitiranja nedopuštenih količina dušikovog oksida u okoliš iz tvornice u Freemontu. Naime, riječ je o razdoblju između 2013. i 2016. godine, a uzrok tomu je neispravna oprema.

1 | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Prema navodima tamošnjih medija, problem je riješen te je zagađenje zraka sada u dopuštenim okvirima. Tvrtka broji 10.000 zaposlenika i dosad je dobivala uglavnom pozitivne ocjene za količinu zagađenja. Uprava tvrdi kako im je ovo tek druga kazna. Prvu su kaznu dobili 2013. godine u iznosu 1000 dolara.

1 | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Najnoviju kaznu američka je firma pristala platiti, a kao dio nagodbe dogovoreno je postavljanje solarnih panela na krov zgrade jedne neprofitne organizacije za školovanje mladih u San Joseu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.