Početna Novosti 33 pregleda

Tesla na svakom prodanom automobilu gubi 4.000 dolara

Tesla Motors
Vidi galeriju 1/2
Tesla na svakom prodanom automobilu gubi 4.000 dolara Tesla na svakom prodanom automobilu gubi 4.000 dolara

Razvikanom Tesla Motorsu uspjeh je pod upitnikom, Na svakom prodanom električnom automobilu Tesla S gube 4.000 dolara, a ukupni gubitak tvrtke iznosi 359 milijuna dolara

Tesla Motors je jedan od najpoznatijih proizvođača čistih električnih automobila koji je uspješno eksponirao svoj luksuzni model automobila Tesla S. Tesla S imao je odličnu marketinšku promociju na svjetskoj razini, pa tako i oni koji nemaju novaca za dosta skupi automobil Tesla S znaju za njegove performanse. No, poslovanje kontroverznog Elon Muska, šefa tvrtke Tesla Motors, nije naišlo na odobrenje konkurencije, a i bori se s visokim troškovima razvoja svojih modela.

Elon Musk stalno balansira od uspjeha do financijskih problema vođenja tvrtke koja proizvodi električne automobile. Tesla S je dobar automobil, ali financijski očito nije toliko isplativ koliko se ispočetka u Tesla Motorsu računalo, pa su u planu i manji električni automobili u skoroj budućnosti, a opet to iziskuje odgovarajuće financije koje Elon Musk sve teže zatvara. Zbog toga je Tesla Motors bio prisiljen prilagoditi svoje planove proizvodnje novih modela, što je dobar pokazatelj da nisu samo tehnički problemi glavni problem, već da Elon Musk ima i financijskih problema.

Tesla Motors | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Ipak Elon Musk sve uvjerava kako ima dovoljno osiguranog novca za realizaciju planova za ovu i iduću godinu. Ipak, da nije sve tako bajno kako Musk tvrdi pokazuje i informacija kako tvrtka Tesla Motors za svaki prodani primjerak električnog automobila Tesla S u stvari ima gubitak od 4.000 dolara. Ako se tom podatku pridoda i činjenica kako je tvrtka Tesla Motors u posljednjem kvartalu iskazala ukupni gubitak od 359 milijuna dolara, eto problema u raju!

Elon Musk je priznao kako su početni planovi smanjeni, ali je siguran kako će već početkom 2016. godine stabilizirati financijsku situaciju kako bi omogućio prelazak sa skupog na novi jeftiniji električni automobil Tesla E, a ne odustaje se ni od 'X' modela. Za sada mu u prilog gubici nikako ne idu. jer su oni i razlog kako je vrijednost dionica Tesla Motors značajno pala. Dakle, živi bili pa vidjeli, hoće li Muska 'stresti' struja ili će blještavo zasjati na globalnoj razini. Držimo mu fige da uspije, ali isto tako da ponudi čisti električni automobil po što nižoj cijeni, jer model S je za običnog čovjeka preskup i nikako nije električni automobil za široke narodne mase.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.