Početna Novosti 20 pregleda

Tesle u elektro utrci: Apsurdan protiv suludog načina vožnje

TESLA

Teslin Model S P85D ubrza za samo 3,2 sekunde do 60 milja na sat, no P90D te rezultate postiže u 2,8 sekundi. Pogledajte kako je izgledala njihova utrka

Najpoznatiji proizvođač električnih automobila na svijetu, Tesla Motors, privlači puno kupaca između ostalog i zato što njihovi auti imaju gotovo nevjerojatno ubrzanje.

Teslin Model S ima ubrzanje od 0 do 60 mph (97 km/h) u 5,9 sekundi. To je prilično brzo, no Model S P85D to može postići u samo 3,2 sekunde u svom suludom (insane) načinu rada, piše portal 24sata.

Čini se da niti tako dobri rezultati nisu dovoljno dobri za Teslu te su početkom godine predstavili Model S P90D koji u apsurdnom (ludicrous) načinu vožnje takve rezultate postiže u nevjerojatnih 2,8 sekundi.

Kako bi usporedili oba moda vožnje, YouTube kanal DragTimes odlučio je testirati oba modela. Kako izgleda kada se utrkuju najjači modeli Teslinih električnih automobila možete pogledati u videu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.