Početna Novosti 37 pregleda

Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti

Toyota
Vidi galeriju 1/6
Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti Toyota angažirala Japanca za utrke izdržljivosti

Nakon što je krajem 2014. izgubio mjesto u Formuli 1 zbog povlačenja Caterhama, Japanac Kamui Kobayashi vraća se u svijet utrka

Bivši japanski vozač Formule 1 Kamui Kobayashi, koji je osvojio srca brojnih fanova F1 kasnim kočenjima i pretjecanjima u nemogućim situacijama, vraća se u trkače sjedalo. Doduše, ne u Formuli1 gdje ga je izgubio povlačenjem tima Caterham, nego u Toyoti TS050 Hybrid LMP1. Auto sa startnim brojem 6, razvijen za WEC, Svjetsko prvenstvo izdržljivosti, dijelit će sa Stephaneom Sarrazinom i Mikeom Conwayem.

Toyota | Author: TOYOTA foto: TOYOTA

Predsjednik Toyota Motorsporta Toshio Sato rekao je kao je na testiranjima Kobayashi pokazao veliku brzinu i konzistentnost pa je odluka bila laka. Na najslavnijoj utrci prvenstva, 24 sata le Mansa, Kobayashi je nastupio 2013. s Ferrarijem. U sezonu 2016. Toyota ulazi s novorazvijenim bolidom, novim bojama i nazivom Gazoo Racing.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.