Početna Novosti 57 pregleda

Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju

bmw m3 specijal
Vidi galeriju 1/8
Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju Trideset mu je godina tek. Kultni model dobio specijalnu verziju

Predstavljena je posebna limitirana edicija M 'trojke' povodom 30-te obljetnice kultnog BMW-ovog sportaša s oznakom M3

Ove godine BMW slavi stotu obljetnicu postojanja. Bavarska tvrtka odlučila je slaviti predstavljanjem posebnih edicija svojih modela. Neki dan smo vidjeli koncept koji je obilježio 50. obljetnicu modela 2002. Na red je stigao i M3.

bmw m3 specijal | Author: BMW foto: BMW

BMW M sportski odjel predstavio je posebnu ediciju koja koristi poznati šestcilindrični redni 3.0-litreni turbak sa 444 KS koji stotku hvata za točno 4 sekunde. Ovaj model vozi na posebnom Competition ovjesu koji se adaptira s obzirom na način vožnje i podlogu.

bmw m3 specijal | Author: BMW foto: BMW

Na karoseriji i u unutrašnjosti automobila vidljive su 30 Jahre oznake, a standardna oprema sadrži LED svjetla, keramičke obloge kočnica i dolazi samo sa 7-stupanjskom DCT automatikom s dvije spojke.

bmw m3 specijal | Author: BMW foto: BMW

Za podsjetnik ističemo kako je prva edicija modela M3 predstavljena na frankfurtskom salonu automobila 1985. godine. No, tek 1986. bio je dostupan u BMW-ovim salonima automobila. Imao je 2.3-litreni motor sa 197 KS, a to mu je omogućavalo ubrzanje od 0 do 100 za 6,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 234 km/h. Za to vrijeme odlične performanse može zahvaliti masi od samo 1200 kilograma. 

bmw m3 specijal | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.