Početna Novosti 65 pregleda

Tuning automobila izveden na motociklistički način

PEUGEOT RCZ R BIMOTA
Vidi galeriju 1/5
Tuning automobila izveden na motociklistički način Tuning automobila izveden na motociklistički način Tuning automobila izveden na motociklistički način Tuning automobila izveden na motociklistički način Tuning automobila izveden na motociklistički način

Peugeot RCZ R Bimota! Radi li se o specijalnoj verziji automobila s dva motora ili je to motorkotač na četiri kotača? Ne, nikako! To je motociklistički tuning serijskog automobila

Bimota je renomirani talijanski proizvođač motocikala koji je serijski automobil Peugeot RCZ R podvrgnuo doradi pod kodnom oznakom PB104 te pristupio izradi ove specijalne verzije automobila Peugeot RCZ R Bimota. Kodnu oznaku projekta PB104 jednostavno je objasniti – ‘PB‘ je za Peugeot-Bimota, ‘1‘ je za prvi takav projekt, a ‘04‘ je za vozilo sa četiri kotača. Bimota nije bila zadovoljna serijskim 1,6 litarskim turbo benzinskim motorom pa ga je značajno doradila.

PEUGEOT RCZ R BIMOTA | Author: Peugeot/Bimota foto: Peugeot/Bimota

Motor je dobio novu upravljačku elektroniku, stavljen je pop-off ventil na turbo punjaču, te je ugrađen sportski ispušni sustav i katalizator, konusni trkaći filtar zraka... Tako je dobivena najveća snaga od 304 KS. Ne bi Bimota bila Bimota da se nije pozabavila i ovjesom. Ovjes je specijalno i detaljno izbalansiran, stavljene su disk kočnice promjera 380 mm sa četiri klipa, a karoserija je snižena za 1 cm. Sve je to na kraju ušminkano i posebnim dizajnom boja i ornamenata na karoseriji u stilu Bimote.

PEUGEOT RCZ R BIMOTA | Author: Peugeot/Bimota foto: Peugeot/Bimota

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.