Početna Novosti 63 pregleda

Uber platio hakerima 100.000 $ u zamjenu za podatke 57 milijuna korisnika

1
Vidi galeriju 1/4
Uber platio hakerima 100.000 $ u zamjenu za podatke 57 milijuna korisnika Uber platio hakerima 100.000 $ u zamjenu za podatke 57 milijuna korisnika Uber platio hakerima 100.000 $ u zamjenu za podatke 57 milijuna korisnika Uber platio hakerima 100.000 $ u zamjenu za podatke 57 milijuna korisnika

Nakon što su u listopadu prošle godine Uberovi serveri koji čuvaju podatke korisnika diljem svijeta, bili napdanuti od strane hakera, više od godinu dana čekalo se na konačno rješenje...

1 | Author: TechCrunch foto: TechCrunch

Kompanija Uber u vrijeme napada ništa nije obznanila javnosti niti svojim korisnicima, čiji su povjerljivi osobni podaci dospjeli u ruke hakerske skupine. Oni su tako doznali imena, email i kućne adrese i brojeve telefona preko pedeset milijuna ljudi, uz podatke o broju vozačke dozvola 7 milijuna Uberovih vozača. 

1 | Author: Newsmobile foto: Newsmobile

Neposredno nakon napada, hakeri su zatražili 100.000 dolara od Ubera u zamjenu za brisanje povjerljivih podataka i neobjavljivanju događaja u javnost. Iz Ubera kažu kako su odmah nakon toga postrožili sigurnost svojih institucija i servera, a za napad krive jednog od svojih glavnih sigurnosnih službenika, koji je učinio propust i dozvolio da se ovako nešto dogodi. Također, iz kompanije uvjeravaju korisnike kako je sve u redu i kako korisnici ne trebaju pdouzimati nikakve daljnje korake kako bi se zaštitili. 

1 | Author: TechCrunch foto: TechCrunch

Šef Ubera Dara Khosrowshahi izjavio je kako ne mogu promijeniti prošlost, ali da će osigurati sigurniju budućnost za svoje poslovanje i svoje korisnike. Navode kako su traženi iznos platili, no nisu dobili potvrdu da su podaci zaista izbrisani.

1 | Author: Fortune foto: Fortune

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.