Početna Novosti 346 pregleda

Usavršen TFSI motor ima premijeru u novom Audiju A4

TFSI motor

Audi je predstavio novi visokoučinkovit 2.0 TFSI motor s inovativnim postupkom izgaranja smjese koji će imati premijeru u novoj generaciji modela Audi A4. Smanjeno je i vrijeme zagrijavanja motora, te trenje unutar motora, što značajno smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova

Audi je na ovogodišnjem Motor Symposiumu koji je održan u Beču predstavio novi 2,0 litreni TFSI benzinski turbo četverocilindrični motor koji razvija najveću snagu 190 KS. Ovaj bi se motor trebao na tržištu pojaviti u novoj generaciji modela Audi A4. Novi 2.0 TFSI motor težak je tek 140 kg, a donosi inovativni postupak izgaranja smjese što je ostvareno skraćivanjem vremena usisa (usisni ventil ostaje otvoren kraće). Istovremeno novi TFSI motor je opremljen i posebno optimiziranim sustavom cirkuliranja rashladne tekućine kako bi se značajno skratilo vrijeme zagrijavanja motora. Također, kraćem vremenu zagrijavanja pridonosi i ispušna grana integrirana u glavi motora. Prednosti su ostvarene i sustavnim smanjenjem trenja unutar motora kao i korištenjem ulja 0W-20 što, također, povećava učinkovitost.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.