Početna Novosti 89 pregleda

Vanjski zračni jastuci možda već u 2020.

SIGURNOST
Vidi galeriju 1/3
Vanjski zračni jastuci možda već u 2020. Vanjski zračni jastuci možda već u 2020. Vanjski zračni jastuci možda već u 2020.

Testiranje vanjskih zračnih jastuka su u tijeku, a proizvođač najavljuje mogućnost ugradnje u serijske aute već 2020.

Tvrtka TRW, specijalizirana za izradu zračnih jastuka i sigurnosnih elemenata za autoindustriju, predstavila je koncept vanjskih bočnih zračnih jastuka koji 30 posto smanjuju silinu udarca. Istina, ideja nije nova, no TRW je otišao najdalje u razvoju. Glavni problem u odnosu na standardne unutrašnje zračne jastuke je taj što vanjski zahtjevaju aktiviranje prije udarca.

SIGURNOST | Author: TRW foto: TRW

Za to su potrebni senzori, no oni moraju biti dovoljno precizni da ne aktiviraju zračne jastuke u neprimjerenim situacijama poput malih udaraca predmeta s ceste, kamenja i sl. Inače, vanjski zračni jastuci već postoje u serijskim autima. Prvi ih je počeo koristiti Volvo na modelu V40. Sedam senzora smještenih sprijeda aktiviraju zračni jastuk koji se napuhuje kako bi zaštitio pješake.

SIGURNOST | Author: TRW foto: TRW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.