Početna Novosti 20 pregleda

Volkswagen najavio električni koncept s potpuno novom platformom

VW električni koncept
Vidi galeriju 1/2
Volkswagen najavio električni koncept s potpuno novom platformom Volkswagen najavio električni koncept s potpuno novom platformom

Posljednje informacije potvrđuju nagađanja kako će Volkswagen u budućnosti glavninu snaga usmjeriti ka razvoju alternativnih pogona

Najavljeni model bit će po dizajnu drugačiji od ostalih Volkswagenovih automobila na električni pogon. To će biti prvi VW koji će koristiti MEB platformu, potpuno novu platformu za električne automobile rađenu oko baterije. Volkswagen nije objavio više informacija o samom automobilu, a koncept će imati premijeru na salonu automobila u Parizu.

VW električni koncept | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Herbert Diess, direktor Volkswagena, izjavio je prošlog mjeseca da će novi električni model biti veličine Golfa, ali sa prostorom u kabini na nivou Passata. Automobil će sa jednim punjenjem biti u mogućnosti proći 400 do 480 km, navodi se u medijskim najavama.

Grupacija Volkswagen planira predstaviti preko trideset potpuno elektičnih modela do 2025. godine, rekao je Matthias Müller, direktor grupacije koja očekuje da će do tada prodavati dva do tri milijuna potpuno električnih automobila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.