Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment

Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment
foto: Volkswagen

Lansiranje Arteona događa se točno godinu dana nakon prestanka proizvodnje posrnuloga Phaetona, a upravo novi Arteon treba podići VW-ove standarde luksuza i približiti se Audiju, BMW-u i Mercedesu...

Volkswagen Grupa u posljednjih nekoliko godina ima velike probleme, a upravo novim Arteonom planira popraviti imidž tvrtke koja je pretrpjela ogromne financijske posljedice nakon 'Dieselgate' afere.

Arteon

Arteon cilja na kupce koji svoj auto traže duboko u premium segmentu, među modelima kao što su BMW serije 4 Gran Coupe ili Mercedes-Benz CLS, ali po nižoj cijeni. Volkswagen je upravo zbog toga krenuo u pravu 'ofenzivu', a glavno oružje, spomenuti Arteon, u prodaju će sljedeći mjesec u Njemačkoj.

Arteon

Početna cijena premium limuzine je 34.800 eura, a upravo će time zaintrigirati maštu brojnim neodlučnim kupcima koji su u potrazi za luksuznom limuzinom po što manjoj cijeni. 

Arteon

Ciljana prodaja za Arteon je 40.000 komada godišnje, a prve analize sugeriraju kako će se ta brojka i udvostručiti u narednih nekoliko godina. Usporedbe radi, za VW Phaeton jebilo zamišljeno da se prodaje u 20.000 primjeraka godišnje, ali se to u 14 godina proizvodnje nikada nije ostvarilo. Nadamo se kako će VW Arteon doživjeti bolju i uspješniju budućnost.

Arteon

Komentari