Početna Novosti 42 pregleda

Volvo uvodi Cross Country brand u teritorij limuzina

VOLVO CROSS COUNTRY
Vidi galeriju 1/2
Volvo uvodi Cross Country brand u teritorij limuzina Volvo uvodi Cross Country brand u teritorij limuzina

Predstavljanjem uzbudljivog S60 Cross Country, Volvo se približava ostvarenju zahtjeva svojih kupaca – crossover sedan namijenjen svim vrstama putova i cesta

Volvo je 1997. godine kao prvi premium brand predstavio inačice uspješnih vozila u verzijama koje su bile namijenjene svim vrstama putova i cesta. Teško da je tada itko mogao predvidjeti budući uspjeh crossover koncepta. Danas je crossover sveprisutan i pomaže definirati potpuno novu lifestyle kategoriju vozila. Volvo je još jednom napravio veliki korak naprijed, ovog puta u segmentu limuzina s predstavljanjem S60 Cross Country, prvom premium limuzinom s jednakom razinom sposobnosti i robusnog dizajna prepoznatljivog za Cross Country vozila.

Volvo je Cross Country brand na tržište uveo 1997. godine s modelom Volvo V70 Cross Country i to je bio početak jednog potpuno novog segmenta. Kao i nedavno predstavljen Volvo V60 Cross Country, S60 Cross Country dijeli povišenu visinu od 65 mm te dolazi poduprt isim pogonom. Sve to uz posebnu dozu stila, čini ovo vozilo jedinom višenamjenskom crossover limuzinom na tržištu, koja se odlično snalazi na svim tipovima cesta. S60 Cross Country u Europi i odabranim tržištima, bit će dostupna i s pogonom na prednje kotače.

VOLVO CROSS COUNTRY | Author: Volvo foto: Volvo

Volvo S60 Cross Country je jedini crossover u sedan segmentu, a model 60 Cross Country ppkreću dobro znani motora u ponudi sežući do moćnog T5 benzinca s pogonom na sva četiri kotača koji donosi do 250 KS (dostupan u SAD-u, Kanadi, Rusiji i Europi). D4 dizel s prednjim pogonom sa 190 KS, baziran na Volvovom Drive-E pogonu, vodećem u klasi, na europskom tržištu nudi beskompromisnu mješavinu efikasnosti i performansa. Dizel s pogonom na sva četiri kotača D4 će također biti predstavljen s provjerenim 2,4 litarskim petcilindričnim dizelskim motorom. Očekuje se kako će Volvo S60 Cross Country biti u prodaji početkom ljeta 2015.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.