Početna Novosti 76 pregleda

Za Uberovce budućnosti: Čišći hibridni taksi stiže u europske gradove

1
Vidi galeriju 1/4
Za Uberovce budućnosti: Čišći hibridni taksi stiže u europske gradove Za Uberovce budućnosti: Čišći hibridni taksi stiže u europske gradove Za Uberovce budućnosti: Čišći hibridni taksi stiže u europske gradove Za Uberovce budućnosti: Čišći hibridni taksi stiže u europske gradove

Kineski vlasnici uložili su novac u razvoj novoga londonskog taksija, koji će s proizvodnih traka u europske metropole stići već 2018.

Kultni i prepoznatljivi londonski taksi dobio je veliki makeover i ekološku nadogradnju. Novorazvijeni model ima moderniji, ali i nadalje prepoznatljivi dizajn te hibridni pogon, a pogonjen samo strujom moći će prijeći 55 kilometara. To ga čini itekako prihvatljivim za gradsku vožnju pa će osim po Londonu i ostalim gradovima Velike Britanije prvi put prometovati i po drugim europskim metropolama.

1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Znakovito je što je prototip TX5 predstavljen u Parizu, gradu koji ima velike probleme s kvalitetom zraka i koji zabranjuje vožnju autima proizvedenim prije 1997. Vlasnik marke je kineski Geely, koji je uložio 400.000 eura u obnovu pogona u britanskome Coventryju gdje će se proizvoditi taksi TX5. Kapacitet je 36.000 komada godišnje, a nabavku su najavili gradovi poput Osla, Barcelone, Amsterdama i Berlina. 

1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.