Početna Novosti 20 pregleda

Žele pola milijuna elektromobila u 2015. godini

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI U KINI

Kina je usvojila plan po kojem želi u 2015. godini prodati 500.000 automobila na električni pogon, što bi se postiglo novim poticajima gradskih vozača pri kupnji električnog vozila

Poznato je kako je Kina najveći zagađivač okoliša i da najmanje brine o tome koliko današnji automobili koji se kupuju u Kini ispunjavaju stroge ekološke norme o emisiji štetnih plinova kakve su na snazi u Americi i Europi. Zato raduje vijest kako su kineske vlasti usvojile plan u kojem piše kako im je cilj da u 2015. godini prodaju 500.000 novih električnih automobila na kineskom tržištu. Cilj bi se lako mogao ostvariti, jer se očekuje kako bi najviše kupaca bilo iz velikih kineskih gradova koji ogroman problem imaju s nesnosnim gužvama na prometnicama te jednako teškim onečišćenjem zraka.

U 2014. godini je u Kini prodano samo 75.000 'New Energy Vehicles', a od toga broja bilo je samo 45.000 novih čistih električnih automobila, dok preostalih 30.000 otpada na hibridna vozila. Ministarstvo prometa zato razmatra brzo uvođenje raznih oblika povlastica, stimulacija i poticaja za kupnju čistih električnih automobila kako bi se optimističan plan ipak ostvario.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.