Početna Insider 1066 pregleda

Mobitel i vožnja - smrtonosna kombinacija

Korištenje mobitela u vožnji
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sve veći krivac za izgubljene ljudske živote u prometnim nesrećama su mobiteli, odnosno njihovo korištenje za vrijeme vožnje

Korištenje mobitela u vožnji | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

U istraživanju britanske agencije ‘Ofkom’ posebno je naglašena ljudska ovisnost o mobilnim telefonima, a navodi se kako vlasnici pametnih telefona 'moraju' barem jednom u 12 minuta provjeriti svoj telefon, a dvije trećine ispitanika priznale su kako su im oni postali osnovni dio života.

Korištenje mobitela u vožnji | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ovaj šokantan podatak još ozbiljnije zabrinjava kada tu činjenicu gledamo s aspekta prometa, odnosno upravljanja automobilom i provođenja vremena u njemu za putovanja. Tim povodom Britanska agencija za sigurnost prometa priopćila je kako je 2016. godine u prometnim nesrećama koje su bile uzrokovane korištenjem mobitela život izgubilo 32 ljudi, a 105 ih je teže ozlijeđeno. Situacija se pogoršava iz godine u godinu, a ni na našim prometnicama ovakve nesreće nisu rijetkost.

Korištenje mobitela u vožnji | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

‘Vozači moraju razumjeti kako zbog razgovora, dopisivanja ili provjere društvenih mreža ne treba riskirati živote, ni drugih sudionika u prometu ni svoj’, jedna je od poruka iz Agencije. Podsjećamo kako je kazna za korištenje mobitela u vožnji u nas 500, odskora možda i 1500 kuna.

 

Pogledajte naš test novog Porschea 911 (992):

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.