Početna Moto 2172 pregleda

Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu

Sajam u Milanu
Vidi galeriju 1/16
Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu Salone di Milano EICMA 2018.: Dva kotača su ovdje sve na svijetu

Milanski sajam je u četiri dana posjetilo milijun ljudi, svi koji nešto znače u svijetu motora su ovdje. Blještavi noviteti, dugonoge ljepotice, mnoštvo glamura i adrenalin koji teče u potocima obilježja su najvećeg i najznačajnijeg sajma motocikala na svijetu

Sajam u Milanu | Author: Auto Start foto: Auto Start

U Italiji caruju Talijani! Tim riječima bi se mogla opisati pompa koja se nekoliko dana provlači kroz pet golemih paviljona milanske Fierre. Čak 76. put Eicma je otvorila svoja vrata za motocikle i prateću opremu.

Naravno, kralj ovogodišnje fešte je novi Ducati Panigale V4R koji iz 1000 kubika izvlači monstruoznu 221 KS. No to nije sve! Ako na njega montirate Akrapovičev ispušni sustav, snaga raste do nevjerojatne 234 KS. I sve je to street legal! Koliko ovaj motocikl može pojuriti još nije poznato, no jasno je kako je novi V4R najsnažniji cestovni motocikl ikada proizveden.

Sajam u Milanu | Author: Auto Start foto: Auto Start

Uz Ducatija zabljesnula je i MV Agusta, predstavila je najsnažniji naked Brutale 1000 Serie Oro koji 'ispucava' čak 208 'konja' i u može pojuriti brže od 312 km/h. Ako imate 42.000 eura i želite osjetiti 'vjetar u kosi', bez zaštite aerodinamičnog oklopa, to je sasvim sigurno najbolji i najsnažniji 'goli' izbor. Kad se izredaju domaćini, punim je sjajem bljesnuo i najveći njemački proizvođač, onaj koji dolazi iz Bavarske, a to je, pogađate - BMW. Novi RR razvija punih 207 KS, brži je i snažniji od prethodnoga modela i također se ističe novim dizajnom i aerodinamikom.

Sajam u Milanu | Author: Auto Start foto: Auto Start

Za one koji se groze grozomornih brzina, a više od jurnjave vole opuštena putovanja, majstori iz Münchena predstavili su novi GS. On sada ima snažniji, vodom hlađeni agregat s 1250 kubika, a donekle su dorađeni elektronika i sigurnosni sustavi poput ABS-a i ESP-a. Oosuvremenjeni su dizajn i ergonomija pa BMW sasvim ozbiljno želi zadržati titulu najpoželjnije putnog endura. Nove su modele pokazali i japanski proizvođači, svjetla reflektora ugledali su novi modeli Kawasakija, Honde i Yamahe.

Sajam u Milanu | Author: Auto Start foto: Auto Start

Naravno, tu su i ostali 'europljani' poput KTM-a, Triumpha i Husqvarne. Nisu na EICMI zapostavljeni ni 'električari', a mjesta se našlo i za bicikle, osobito 'elektrificirane'. Dodatne opreme je na milanskoj fešti bilo u izobilju, a neki su proizvođači (osobito dalekoistočni) svoje proizvode na bezbrojnim štandovima nudili i na prodaju. Za dnevnu cijenu ulaznice od 23 eura, odnosno 16 ako ste kartu kupili putem interneta, uživat će e u glamuroznom svijetu motocikla četiri dana.

Sajam u Milanu | Author: Auto Start foto: Auto Start

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.