Početna Auto 117 pregleda

2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger

1
Vidi galeriju 1/11
2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger 2 u 1: Domaća premijera Picanta i ekskluzivna pretpremijera moćne Kije Stinger

Kia nam je danas priredila čak dvije ekskluzivne premijere za hrvatsko tržište. Prvo je predstavljen novi mali gradski Picanto, a potom je uslijedila ekskluzivna pretpremijera Kijine jurilice s 370 KS - moćnoga Stingera...

U Sloveniji prisustvujemo premijeri novoga Picanta kojim Kia osvježava svoju ponudu u gradskom A segmentu. Dužinom 3595 milimetara Picanto je i dalje mali automobil, ali, kako Korejci tvrde - on ima velike mogućnosti. Linijama vrlo atraktivan i tehnološki moderan, ovaj auto nudi tri benzinska motora s po tri cilindra. Na početku ponude je 1,0-litreni sa 68, slijedi ga 1,2-litreni s 84, a na vrhu ponude je trocilindrični 'turbak' sa 100 KS.  

1 | Author: Auto start foto: Auto start 1 | Author: Auto start foto: Auto start

Novi Picanto ima najveći prtljažnik u klasi - njegov obujam je 255 litara. Opremljen je i Bi-LED prednjim svjetlima te stražnjim svjetlima i pokazivačima smjera u LED tehnologiji. Cijena osnovnoga modela počinje od 86.990 kuna, a u salonima diljem Hrvatske dostupan je odmah.

Svjedočili smo ekskluzivnoj pretpremijeri nove Kijine limuzine zvučno nazvane Stinger. Riječ je o automobilu koji se proporcijama smješta u klasu između Audija A4 i A5, o sportašu sa zadnjim pogonom, čiju najsnažniju verziju pokreće 3,3-litreni benzinski V6 motor s 370 KS. Do stotke ubrzava samo 4,7 sekundi. 

1 | Author: Auto start foto: Auto start

Od pikanterija tu su mehanička blokada diferencijala, Torque Vectoring i Launch Control funkcija. Nov je i osamstupanjski automatski mjenjač, a sportski Stinger opremljen je i vrhunskim Brembo kočnicama. Atraktivan dizajn i mnoštvo najsuvremenije tehnologije sasvim će sigurno privući kupce, a osim najsnažnijega motora u ponudi će biti 2,0-litreni benzinac s 255 KS te dizelski 2,2 s 200 KS. CIjena još nije poznata, ali prema riječima uvoznika bit će više nego povoljna. Na tržište stiže najesen kada ćemo prenijeti i dojmove s prvih testiranja.

1 | Author: Auto start foto: Auto start 1 | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.