Početna Auto 81 pregleda

Mercedesov novi smjer razmišljanja: Concept A Sedan, predvodnik nove generacije

1
Vidi galeriju 1/4
Mercedesov novi smjer razmišljanja: Concept A Sedan, predvodnik nove generacije Mercedesov novi smjer razmišljanja: Concept A Sedan, predvodnik nove generacije Mercedesov novi smjer razmišljanja: Concept A Sedan, predvodnik nove generacije Mercedesov novi smjer razmišljanja: Concept A Sedan, predvodnik nove generacije

Mercedes-Benz novim će konceptnim A Sedan automobilom na salonu u Šangaju nagovijestiti kako će izgledati sljedeća generacija premium kompaktnih limuzina...

Vjesnika nove generacije kompaktne A-klase, B-klase, GLA i CLA modela upravo imamo prilike vidjeti na šangajskom autosalonuConcept A Sedan dizajniran je u proporcijama dinamične kupeovske i istovremeno kompaktne premium limuzine. Novi prednji kraj ističe agresivnu i "samouvjerenu narav", a novost je i velika Panamericana prednja maska sa središnjom Mercedesovom 'zvijezdom'. Uspjeh u 2016. godini, u kojoj su kompaktni Mercedesi našli put do čak 2 milijuna kupaca, govori kako je to jedan od najbitnijih segmenata ove njemačke kompanije. 

Concept A Sedan | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Prednja i stražnja svjetla imaju nnovi oblik i tehnologiju, ali je i dalje prepoznatljiv "karakter" ove njemačke kompanije. Nova tehnologija uključuje strukturnu podjelu elemenata, koja je razbijena na detalje i predstavlja tehničku suprotnost uglađenoj i senzualnoj vanjštini. Mrežasta struktura u prednjim svjetlima presvučena je UV lakom i izložena ultraljubičastoj svjetlosti. Stoga prednja svjetla 'svijetle' u različitim bojama, ovisno o izvoru svjetlosti - naprimjer, dnevna pozicijska svjetla su bijela.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Ista se tehnologija koristi i straga, a u skladu s evolucijom dizajnerske filozofije, linije stražnjega dijela su smanjene, a novi branik uključuje donji dio u obliku difuzora. Dodatne značajke ovoga konceptnog automobila, koji je praktički spreman za cestu, su zatamnjena stakla i veliki panoramski krovni otvor. Datum dolaska produkcijske verzije još nije poznat, a nagađa se kako će novi kompaktni Mercedes na tržište stići u naredne tri godine.

Concept A Sedan | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.