Početna Auto 2123 pregleda

Arteon VS Passat: Koji je od dva Volkswagena bolji izbor?

1

O Passatu, a pogotovo onomu posljednje genereacije ne treba puno govoriti, on je neprikosnoveni kralj i tiha patnja svih Volkwagenovih fanatika. No, ove se godine pojavio Arteon, novi, ekskluzivniji igrač koji odlučnije korača u premium segment i bez straha pokušava preuzeti titulu Passatu...

Usporedba ovih dvaju limuzina odlučit će koji je automobil kralj Volkswagena, hoće li to ostati uvijek popularni Passat, ili će novi igrač Arteon preuzeti titulu najpoželjnijeg. 

1 | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Već za prvoga pogleda na novi Volkswagen Arteon (kojega smo prvi u Hrvatskoj testirali) očit je veliki iskorak prema premium društvu, prema ekskluzivnosti. Dizajn je spektakularan, uglađen i agresivan istodobno, a također i prepoznatljiv za VW. U početnoj ponudi našla su se tri motora.

Početni je 2,0-litreni TDI koji razvija 150 KS, slijedi ga 2,0-litreni BiTDI (biturbo) s 240 KS, a na vrhu ponude nalazi se 2.0 TSI koji 'ispucava' 280 KS. Početna cijena novog Arteona iznosi 305.388 kuna.

1 | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

S druge strane, Passat jest već dobro uigrani igrač početne postave Volskwagena već desetljećima i o njemu nije potrebno trošiti previše riječi. Cjenovno je pristupačniji (190.057 kn) , ali u toj se cijeni nalazi i slabiji početni motor oznake 1.6 TDI.

1 | Author: Grgur Žučko/Pixsell foto: Grgur Žučko/Pixsell

Naravno, cilj ove usporedbe nije sukobiti testni Arteon u najluksuznijoj R-Line opremi i Passat u osnovnome Trendline paketu, već je naš cilj saznati mišljenje Vas čitatelja o tome koji od dvaju automobila biste radije kupili? Da li je stotinjak tisuća kuna veća početna cijena opravdana u odnosu na dobiveno?

1 | Author: Grgur Žučko/Pixsell foto: Grgur Žučko/Pixsell

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.